Hi, foodlover of La Comida Deliciosa,
I love spiciness. The heat, the warm taste. I used to eat all kinds of chili peppers, the Spanish ones, rawit, the Asian ones, and madame Jeanette (the Surinam one). And one day my appetite and my taste for spiciness changed by some medicines. After a while I longed to the spiciness and as I told you in a previous blogpost I didn’t had something like sambal badjak in the house. And for today’s recipe on the blog I needed sambal badjak. So how can you give your salad a spicy touch with sambal badjak in these autumn days?
You could say hey that’s an easy one. Just drop one or some teaspoons of sambal badjak besides your salad or at the edge of your plate and your salad has that spicy touch. Or you could use it as part of your marinade. We marinate meat so why not marinating something like tofu. The flavor of garlic, ginger, sambal badjak stirred in sunflower oil gives the tofu a delicious taste, especially when you fry the tofu crunchy.
The lettuce, the mango and the peanut dressing gives the salad a fresh and sweet contrast and brings you back to that lovely warm and hot summer we just had a couple of weeks ago.
So make this recipe: (summery) salad with tofu, mango and peanut dressing or make the tajine with fresh apricots.
Enjoy of LA COMIDA Deliciosa
Hola, amante de comida de La Comida Deliciosa,
Me gusta picante. El calor, el sabor cálido. Comía todo tipo de guindillas, el español, rawit, el asiático y madame Jeanette, el surinamés. Un día mi apetito y sabor para picante cambiábamos por medicinas. Después de un tiempo deseaba el picante y como te decía en un anterior entrada de blog no tenía algo como sambal badjak en casa. Y por la receta de hoy en el blog necesitaba salsa de guindillas. ¿Entonces como puedes dar tu ensalada un toque picante con salsa de guindillas en esos días de otoño?
Puedes decir oye eso es fácil. Pon un o unas cucharillas de salsa de guindillas el lado de tu ensalada o en el borde de tu plato y tu ensalada tiene este toque picante. O puedes usar como una parte de tu adobo. Marinamos la carne entonces porque no algo como tofu. El sabor de ajo, jengibre, salsa de guindilla revuelve en aceite de girasol da el tofu un sabor delicioso, especialmente si fríe el tofu crujiente.
La lechuga, el mango y el aliño de cacahuete dan la ensalada un contraste fresco y dulce y traes de vuelta en tiempo al verano caliente haces unas semanas.
Entonces haz esa receta: ensalada verano con tofu, mango y aliño de cacahuete o haz el tajine con albaricoques frescos.
Disfruta de LA COMIDA Deliciosa
Hallo, eetliefhebber van La Comida Deliciosa,
Ik houd van pittigheid. De hitte, de warme smaak. Ik at allerlei soorten chilipepers, de Spaanse, rawit, de Aziatische en madame Jeanette, de Surinaamse. Op een dag veranderden door medicijnen mijn eetlust en smaak voor pittigheid. Na een tijdje verlangde ik naar de pittigheid en zoals ik je in een eerdere blogpost vertelde had ik niet zoiets als sambal badjak in huis. En voor het recept van vandaag op de blog had ik sambal badjak nodig. Zo hoe kun je jouw salade een pittige touch met sambal badjak geven in deze herfstdagen?
Je kunt zeggen hé dat is makkelijk. Schep één of een paar theelepels sambal badjak naast je salade of op de rand van je bord en jouw salade heeft die pittige touch. Of je kunt het als deel van jouw marinade gebruiken. We marineren vlees dus waarom niet zoiets als tofu. De smaak van knoflook, gember, sambal badjak roerend in zonnebloemolie geeft de tofu een heerlijke smaak, vooral als je de tofu krokant bakt.
De sla, de mango en de pindadressing geven de salade een frisse en zoete contrast en brengt je terug terug naar die warme en hete zomer van een paar weken geleden.
Dus maak dit recept: (zomerse) salade met tofu, mango en pindadressing of maak de tajine met verse abrikozen.
Geniet van LA COMIDA Deliciosa